Ruby’s First Step Program

PrintVoor Ruby Brown is verantwoordelijkheid nemen voor de wereld om je heen onlosmakelijk verbonden aan het ondernemerschap. Daarom proberen wij onze sloffen en mocassins zo eerlijk en duurzaam mogelijk te produceren, zodat de lokale bevolking er ook van kan profiteren.

Daarom werken wij met kleinschalige producenten en onze pantoffels worden verpakt in gerecycled karton. In 2009 zijn we met ons Ruby’s First Step initiatief gestart. Dit programma, gelanceerd in de provincie Nanjing waar een gedeelte van onze collectie wordt geproduceerd, investeert in Half the Sky Foundation, een non-profit organisatie die weeskinderen in China helpt. Zie ook halfthesky.org

Half the Sky

In het opvangcentrum in Nanjing, biedt Half the Sky weeskinderen de liefde en verzorging die zij normaliter van een gezin zouden krijgen.

_DSC0563editHet is het missie van Half the Sky om er voor te zorgen dat kinderen die hun familie zijn verloren toch opgroeien in een liefdevolle familie, zodat ieder kind kans heeft op een betere toekomst. Het veranderen van de toekomst van een kind hoeft niet ingewikkeld te zijn. Zorg en aandacht zijn de belangrijkste sleutelwoorden.

Wanneer Half the Sky het eerste programma opzette in twee Chinese weeshuizen, waren er sceptici die voorspelden dat de kinderen niet in staat zouden zijn om problemen te ontwijken, wat vaak geassocieerd wordt met institutionalisering. Kinderen zullen achter blijven in ontwikkeling bij het ontbreken van individuele aandacht of stimulatie. Echter, zodra kinderen liefdevolle zorg ontvangen van de ‘mamma’s’ die door Half the Sky zijn opgeleid, bloeien de kinderen op tot zelfverzekerde en leergierige kinderen.

Vandaag de dag biedt Half the Sky een verzorgingsprogramma voor baby’s, 01_1200_3min26secinnovatieve kleuterscholen, gepersonaliseerde leerprogramma’s voor oudere kinderen en permanente, liefdevolle gezinszorg voor kinderen met een handicap op 52 kindercentra in weeshuizen in China.

Ruby’s First Step

Ruby Brown ondersteunt Half the Sky door van elk verkocht paar baby- of peuterslofjes 1 euro direct aan het opvangcentrum te doneren. Op deze manier ondersteunt Ruby Brown de weeskinderen in Nanjing bij hun eerste stap in de richting van een betere toekomst.